Lesprogramma over mentale gezondheid

Lesprogramma over mentale gezondheid

Tweederde van de Nederlandse middelbare scholieren ervaart veel druk en stress om goed te presteren. Om hen te leren daar beter mee om te gaan, schakelde Young Impact EDG Media in een lespakket over dit onderwerp te ontwikkelen. Wij sloegen de handen ineen met EDG Media met als resultaat het lespakket: What’s on your mind, waar wij het concept voor bedachten en de teksten voor de digitale les en bijbehorende handleiding schreven. 

In de eerste les maken jongeren kennis met mentale gezondheid. Ze leren het bespreekbaar te maken, ontdekken hoe ze op verschillende situaties kunnen reageren en worden weerbaarder. Na deze les kunnen de jongeren direct met oefeningen aan de slag om te ontspannen.

De tweede les gaat over verbinding maken en wat je voor een ander kunt betekenen. Hierin komen onderwerpen als vriendschap, sociale media en gesprekstechnieken voorbij. Als afsluiter gaan leerlingen weer met een aantal challenges aan de slag.

Bij het lesprogramma hoort een docentenhandleiding met extra uitleg over het lesprogramma. Het lesprogramma, de werkbladen en handleiding zijn hier te bekijken.

Lesprogramma What’s on your mind
>> Digitale les met werkbladen voor vo en mbo
>> Concept, teksten en docentenhandleiding
>> In opdracht van EDG Media