Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oorlogsverhalen van nu

Oorlogsverhalen van nu

De vraag:
Iedereen kent Anne Frank en weet wat er met haar gebeurd is. Maar hoe zorg je ervoor dat haar verhaal blijft aansluiten op de belevingswereld van kinderen van nu, zodat ze het onderwerp echt begrijpen? In deze editie van de krant ontdekken leerlingen in groep 7 en 8 dat door middel van het thema oorlogsdagboeken. Firma Fluks dacht en schreef mee.

Het resultaat:

Een Anne Frank Krant met 16 pagina’s vol rijke teksten, historische beelden en korte opdrachten. Leerlingen ontdekken meer over Annes leven en de Tweede Wereldoorlog en krijgen antwoord op de vraag: waarom werden mensen nazi? Dieuwertje Blok vertelt over het dagboek van haar moeder. Anna Woltz schreef het verhaal Precies tien bedden. In Oorlogsverhalen van nu vertelt journalist Hans Jaap Melissen waarom het vastleggen van oorlogsnieuws zo belangrijk is en Ivanna (10) uit Oekraine houdt een digitaal dagboek bij sinds haar vader is overleden.  

Het educatieve lespakket bestaat naast 30 kranten uit een handleiding, een poster, de extra Van D-Day tot bevrijding en digitaal verdiepingsmateriaal.

✔️ Lesmateriaal
✔️ Interviews

Wist je dat?
Dit het 45e jaar is dat de Anne Frank Krant verschijnt?

Bekijk onze andere mooie projecten

Interviewserie voor Libelle Gezond
Interviews Magazines
Met lesmateriaal voor groep 1, 2 en 3
Concept Lesmateriaal
Digitale les voor het primair onderwijs
Concept Lesmateriaal