Toveren met Roald Dahl

Toveren met Roald Dahl

Elk jaar vieren we op 13 september de geboortedag van Roald Dahl, waarmee ook de Roald Dahl-week van start gaat. Tijdens deze week staat de schrijver centraal en leren leerlingen van de bovenbouw van de basisschool zijn verhalen beter kennen. Met dit jaar bijzondere aandacht voor zijn boek De tovervinger. Firma Fluks verzorgt het lesmateriaal dat bestaat uit een digitale les met bijbehorende werkbladen en verdiepingsopdrachten. 

In het digitale werkboekje leren de leerlingen meer over de dieren van Roald Dahl, maken ze kennis met vier verhalen, ontcijferen ze de verschillende talen die Roald Dahl bedacht en ontmoeten ze de personages uit zijn boeken. De werkbladen staan vol creatieve opdrachten die het werkboekje aanvullen.

Als je als leraar nog dieper in Dahls verhalen wil duiken staan er in de lesbrief ook nog vier verdiepingsopdrachten: Roald Dahl, de dierenvriend; Dat kan niet waar zijn!; Een geheime boodschap; Wat een helden. Hierin worden de leerlingen uitgedaagd een eigen tovertekening te maken, leven ze als een vogel in een actieve gymles, doen ze een acteerspel en maken ze het verhaal van De tovervinger af.

Lesmateriaal Roald Dahl week 2022
>>Digitale les met boekje, werkbladen en lesbrief voor groep 6, 7, 8 primair onderwijs
>> Concept, (eind)redactie en vormgeving (in samenwerking met Mariska Schotman en Alette Reneman)
>> Uitgeverij De Fontein