Titel van het project

Duik in de wereld van Dahl

Zoals ieder jaar wordt op 13 september de geboortedag van Roald Dahl gevierd met een Roald Dahl-week. Dit jaar kunnen leerlingen aan de slag met digitaal lesmateriaal rond het boek De Fantastische Meneer Vos

Uitgeverij De Fontein wilde het gratis lesmateriaal dit jaar graag digitaal aanbieden. We maakten een digitaal werkboekje, werkbladen en een lesbrief met verdiepende opdrachten voor leerkrachten. In het werkboekje staat de dierenliefde van de schrijver centraal. Krokodillen, lammetjes of kikkers, hij omringde zich met allerlei beesten en maakte de gekste avonturen met ze mee. Er zijn ook verhalen om van te smullen (Roald Dahl was een echte snoepkont) en zijn beste rijmtips worden gedeeld.

Op de werkbladen kunnen leerlingen een kennisquiz, een lekkerbek-test, rijmopdrachten en wie-ben-ik-vragen maken. In de lesbrief vinden leerkrachten verdiepingsopdrachten om de Roald Dahl-week mee in te vullen, zoals vossengym, een lesje schrijven als Dahl, een gruwelijk-boeren-spel, een klassenquiz en een afmaakplattegrond.

Het lesmateriaal is hier te downloaden.

Lesmateriaal Roald Dahl-week 2020
>> Digitaal werkboekje, werkbladen en lesbrief voor groep 6, 7, 8 primair onderwijs
>> Concept, (eind)redactie en vormgeving (in samenwerking met Mariska Schotman)
>> Uitgeverij De Fontein