Scheiden bespreekbaar maken in de klas

Scheiden bespreekbaar maken in de klas

Na het schrijven van ons boek Scheid! wilden we meer doen met dit onderwerp. We hadden geleerd dat veel kinderen het moeilijk vinden om over de scheiding van hun ouders te praten. Omdat ze er emotioneel van worden of zich ervoor schamen. Dus bedachten we Los het op – Een openhartig spel, dat scheiden bespreekbaar maakt in de klas. 

Het spel is zo opgezet dat groepjes leerlingen advies geven aan een van de zes fictieve personages. Boris, Olivia, Jayden, Zara, Hugo en Mila hebben allemaal hun eigen verhaal, gevoelens, emoties en praktische problemen. Door daarover te praten, ontdekken leerlingen dat ze niet de enige zijn in deze situatie óf ze komen te weten waar klasgenoten met gescheiden ouders mee te maken hebben.

Klik hier om het spel te bestellen.

Los het op! – Een openhartig spel
>> Bordspel voor leerlingen in groep 6, 7 en 8 om scheiden bespreekbaar te maken
>> Idee, interviews, redactie
>> In samenwerking met Alette Renemann (coördinatie), Flos Vingerhoets (illustraties) en Mariska Schotman (art-direction)
>> Dit spel is tot stand gekomen in samenwerking met het programma Scheiden zonder Schade van de ministeries Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport in partnerschap met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)