Maak tijd voor Druk

Maak tijd voor Druk

Wat waren we er druk mee! Anderhalf jaar werkten we aan ons boek met ervaringsverhalen van jongeren en tips en achtergrondinformatie van experts. Maar het is gelukt! Druk is uit en in dit boek kun je lezen over wat er gebeurt als je hoofd overloopt en hoe dat komt. 

De uitdaging bij het schrijven van dit boek zat ‘m vooral in het selecteren van de onderwerpen, want ‘druk’ omvat nogal veel en het is overal aanwezig. Uiteindelijk ging het volgens ons – en de jongeren die we spraken – vooral over druk van vrienden en familie, presteren op school, keuzestress (voor later), druk om te voldoen aan het perfecte plaatje en uitblinkdrift. Het geheim om met al die druk om te gaan? Dat is vooral dat je je eigen weg moet kiezen.

In het boek staan veel persoonlijke verhalen van jongeren met daarbij prachtige foto’s, gemaakt door het sprakelende fotografenduo Chris en Marjan. Maar ook: tips van experts om de druk de baas te blijven, relaxpagina’s, testjes, weetjes, cijfers en uitleg hoe stress werkt in je hoofd en je lichaam.

De illustraties zijn van Kid KURA, de vormgeving van Mariska Schotman. Koop Druk in de lokale boekwinkel of bestel ‘m hier.

Druk
>> Non-fictie boek voor jongeren vanaf 10 jaar, met persoonlijke verhalen, tips en achtergrondinformatie van experts.
>> Idee, inhoud, interviews, (beeld- en eind)redactie en coördinatie.
>> Uitgeverij Volt (Singel Uitgeverijen)