Hoera voor Scheid!

Hoera voor Scheid!

Scheid! is er: het boek waar we meer dan een jaar op gezwoegd hebben, ligt nu in de winkel! Twee jaar geleden begon het als een luchtballonnetje. Tijdens een brainstorm vroeg een van ons zich af of er al een handboek scheiden voor jongeren bestond. Een boek waarin kinderen hun kant van het verhaal vertellen en waarin leeftijdgenoten die hetzelfde overkomt tips geven. Het antwoord was nee.

Voor ons de reden om er werk van te maken. We doken in de literatuur, interviewden jongeren en zochten contact met Villa Pinedo. Daarna brainstormden, puzzelden en schreven we net zo lang tot we een proefhoofdstuk hadden waarover we alle drie tevreden waren. We stuurden het op naar verschillende uitgevers en gingen over tot de orde van de dag… tot de uitnodigingen binnendruppelden.

Meerdere uitgevers toonden interesse, maar we kozen voor uitgeverij Volt omdat we daar alle vrijheid kregen om zelf een vormgever en fotograaf aan te dragen. Een halfjaar langen belden, mailden, interviewden, schreven, schrapten en herschreven we totdat we het stokje konden overdragen aan de fotografen en de vormgever. Weer zes maanden later lag het boek in de winkel. En daarom vieren we nu feest!

Koop Scheid! in de lokale boekwinkel of bestel ‘m hier.

Scheid! Alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan
>> Non-fictie boek voor jongeren vanaf 10 jaar. Met 25 persoonlijke verhalen en tips en achtergrondinformatie van 25 experts.
>> Inhoud, interviews, (beeld- en eind)redactie en coördinatie
>> Uitgeverij Volt (Singel Uitgeverijen)