Search
Close this search box.

Digitale les over de online wereld

Digitale les over de online wereld

De vraag:
Hoe leg je leerlingen uit wat generatieve AI is, hoe maken ze daar op een veilige manier gebruik van en wat zijn de risico’s? Sinds de komst van ChatGPT kunen we niet meer om AI heen, om voorbereid te zijn op de toekomst is het dus belangrijk dat leerlingen hiermee leren omgaan. Voor een nieuw level van het digitale lesprogramma Online Masters, dat we maakten in opdracht van EDG Media, was er content nodig die leerlingen meeneemt in de wereld van artificiële intelligence en ze op de juiste manier wegwijs maakt.

Het resultaat:
Net als in eerdere levels waar we aan werkten (over onder andere groepsapps en sexting) interviewden experts en bedachten passende werkvormen waarmee leerlingen zich klassikaal en individueel kunnen verdiepen in dit onderwerp. Het resulteerde in een les met een kennisquiz over AI, een minicursus prompts schrijven en een werkblad om zelfstandig een AI-tool te leren gebruiken.  

✔️ Lesmateriaal
✔️ Interviews

Wist je dat?
De lessen van Online Masters gratis beschikbaar zijn voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs?

Bekijk onze andere mooie projecten

Voor de Anne Frank Krant
Interviews Lesmateriaal
Interviewserie voor Libelle Gezond
Interviews Magazines
Met lesmateriaal voor groep 1, 2 en 3
Concept Lesmateriaal