Bob is back!

Bob is back!

Yes, de levende popcornkorrel met het korte lontje is terug! En hoe. Bij het derde en vierde deel van de Bob Popcorn-boeken van Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten we twee vrolijke lesbrieven.

In Bob Popcorn in Amerika gaan Ellis, Dante en Bob naar Amerika op vakantie om andere levende maïskorrels te ontmoeten. Maar daar stuiten ze op een gemene popcornfabriek eigenaar. Lukt het ze om haar tegen te houden en alle familieleden van Bob te redden? 

In de lesbrief bij dit verhaal staan opdrachten waarmee leerlingen Engelse woordjes leren, zelf een nieuw familielid van Bob bedenken en kennismaken met Amerika aan de hand van een leuke pubquiz. 

In het vierde deel van Bob Popcorn, Bob Popcorn Meesterkok, krijgen Ellis en Dante kookles op school. Helaas mag meesterchef Bob Popcorn niet mee naar school, hoewel Ellis en Dante zijn hulp goed kunnen gebruiken. Als ze mee mogen doen aan een kookwedstrijd, schiet Bob stiekem te hulp! 

In deze lesbrief laten we leerlingen van groep 4 tot en met 6 kennismaken met de vijf standaard smaken: zoet, zout, zuur, bitter en umami. Ze proeven en raden welk etenswaar welke smaak heeft en werken dit uit op een werkblad. Ze gaan aan de slag met het bedenken en schrijven van een verhaal dat deels waar en deels niet waar is. Ook worden de leerlingen uitgedaagd om met ideeën te komen om te doen als ze zich vervelen of als ze zich eenzaam of niet goed voelen. Iedereen schrijft een activiteit op waar ze energie van krijgen. Ze stoppen de briefjes in een ton, en grabbelen om een opdracht uit te voeren! 

De lesbrieven met werkbladen zijn te vinden op naarschoolmetquerido.nl

Lesbrief Bob Popcorn
>>Lesbrieven voor groep 4 tot en met 6, primair onderwijs
>>Concept, beeld- en (eind)redactie, vormgeving (door Mariska Schotman)
>>Em. Querido’s Uitgeverij