Roald Dahl in de klas

Roald Dahl in de klas

Roald Dahl in de klas

Digitale les Roald Dahl
101 beroepen van Roald

Het is weer zo ver: de Roald Dahl-week gaat van start! Elk jaar op 13 september wordt de geboortedag van de beroemde schrijver gevierd met speciale week. Dit jaar kunnen leerlingen aan de slag met digitaal lesmateriaal rond het boek De giraffe, de peli en ik.  

Piloot, uitvinder, geheim agent en natuurlijk kinderboekenschrijver. Wist je dat Roald Dahl 101 verschillende beroepen heeft gehad? In het lespakket voor de Roald Dahl-week 2021 kun je er alles over lezen.
Verder is er aandacht voor het mooie van vriendschap. De hoofdfiguren uit de verhalen van Roald Dahl beginnen vaak moederziel alleen aan hun avonturen, maar aan het einde hebben ze nieuwe vrienden gemaakt. Quentin Blake, de huisillustrator van Roald Dahl, geeft een snelcursus tekenen en we stellen de hoofdpersonen uit de leukste Dahl-boeken aan je voor.

Het lespakket bestaat uit een digitaal boekje met bijbehorende werkbladen voor leerlingen (met onder andere een beroepentest en een vriendenboekje). In de begeleidende lesbrief vinden leerkrachten meerdere verdiepingsopdrachten om de Roald Dahl-week mee in te vullen, zoals een snoepwinkel openen, improviseren met Matilda (drama), een kennisquiz, een afmaakverhaal en een gymles in het teken van De giraffe, de peli en ik.

Het lesmateriaal is hier te downloaden.

Lesmateriaal Roald Dahl-week 2021
>> Digitale les met boekje, werkbladen en lesbrief voor groep 6, 7, 8 primair onderwijs
>> Concept, (eind)redactie en vormgeving (in samenwerking met Mariska Schotman en Alette Reneman)
>> Uitgeverij De Fontein